Tim Lips crosst op Museumplein Polo Amsterdam

Polo, de oudste balsport maar ook oudste teamsport ter wereld is de afgelopen decennia veel populairder geworden. Het trekt jaarlijks miljoenen bezoekers en wordt in meer dan 70 landen gespeeld.

In 1875 werd de eerste polowedstrijd gespeeld in Argentinië, het land dat tegenwoordig wordt beschouwd als het Walhalla van de polosport. Argentinië beschikt niet alleen over de ideale omstandigheden qua klimaat en faciliteiten, maar ook over de beste paarden en spelers.

Andere gerenommeerde pololanden zijn Engeland, Ierland, India, Brazilië, Verenigde Staten, Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid Afrika. Door de gestage groei van het aantal beoefenaars in andere landen komen er steeds meer sterke landen bij.

De initiatiefnemers presenteren van 30 september tot en met 2 oktober de eerste editie van het Museumplein Polo Amsterdam Event. Dit unieke paardensportevenement vindt aankomend weekend plaats op het Museumplein in het culturele en museale hart van Amsterdam. De tribunes zijn vrij toegankelijk.

Aan de eerste editie van het Museumplein Polo Amsterdam Event doen zes internationale poloteams mee. Niet alleen de polosport komt aan bod tijdens het evenement. Ook Nederlandse topruiters, zoals drievoudig Olympisch dressuurkampioen Anky van Grunsven en meervoudig wereldkampioen vierspanmennen IJsbrand Chardon geven demonstraties op het Museumplein.

Tim Lips

Olympisch eventingruiter Tim Lips zal een eventing clinic verzorgen op vrijdag en zondag. Hij gaat laten zien hoe er wordt getraind en hoe het er in de cross aan toe gaat. Zelf heeft hij dit jaar City Polo Maastricht bezocht en was hiervan onder de indruk. Ook toen hij in Dubai was heeft hij een aantal trainingen gezien en weet wat de sport inhoudt maar heeft zelf nog niet op de rug van een polopony gezeten. ‘Het lijkt me wel echt gaaf om het een keer te doen’ aldus Tim. ‘De sport is open spektakel. Technisch moet het heel goed zijn, je moet een goed team zijn met de pony. Je kunt niet zomaar opstappen en even een spelletje polo spelen, daar zal heel wat training aan vooraf moeten gaan’. Tim gaat in Amsterdam zelf niet in een polozadel maar hij zegt enthousiast: ‘Ik ben vast en zeker van plan dit in de toekomst nog eens te gaan doen!’

Hoefslag-redacteur Sabine Timman maakte in het juli-nummer van Hoefslag kennis met deze sport.

Bron: KNHS / Hoefslag

Foto: Lotty van Hulst

 

Lees het artikel online op: www.dehoefslag.nl/laatste-nieuws/66066.html